Különdíjat kapott a Tüzes Bagoly. Immár tizenhatodik alkalommal, töretlen lelkesedéssel, egy év szünet után szervezte meg idén a Kurdi Önkéntes Tűzoltó Egyesület és a helyi általános iskola a Tűzkakas Diáktűzoltó Versenyt. Hat település tizennégy csapata nevezett. A csoportos foglalkozás alatt a résztvevő diákok játékos formában készülhettek fel egy esetleges veszélyhelyzetre, valamint sajátíthatták el a veszélyhelyzet idején tanúsítandó helyes magatartásformákat.


Izgalmat hozott a tésztatorony építése

A hét „hazai” csapat mellett Bonyhádról, Gyönkről, Gyulajról, Kocsoláról, Kölesdről és Nagymányokról érkeztek még versenyen rajthoz álló tanulók. 

Az indulók az elméleti felkészültségüket a tűzoltó totó kitöltésénél, a koncentrációjukat és türelmüket tésztatorony építésénél tehették próbára. A mocsárjárás feladatot a bordásfalon lógva kellet teljesíteniük, továbbá a kötélmászásnál is jól jött a fizikai erőnlét. A gyorsaságra és ügyességre a már klasszikus macimentés állomásnál kellett a leginkább hagyatkozni. A szervezők nem csak a gyerekek tűzoltó szakmai ismereteire voltak kíváncsiak, a jövő nemzedéke egészségügyi tudását egy elméleti és két gyakorlati számban is bizonyíthatta.


Tüzes Baglyok örülhettek a  különdíjnak

A legkisebbek, a kurdi 4. osztályos csapat, a Tüzes Baglyok vihették haza a különdíjat. 2021-ben a fiúk küzdelmében a helyi Poroltók bizonyultak a legjobbnak, őket kevés ponttal lemaradva szintén a helyi Hűvös Hatos csapata követte a sorban, míg harmadik a gyulaji #Legjobbak csapata lett. 

A lányoknál a dobogó felső fokára a bonyhádi Tűzrózsák csapata állhatott fel, második helyen a kurdi Sugarbaby, míg a bronzérmes helyen pedig a szintén helyi Csillagszórók csapata végzett.

fotók: katasztrófavédelem