Workshop a katasztrófavédelem állományának. Szót kell érteni a különböző kultúrák, nyelvet beszélők társadalmával. Kétnapos workshopon vehetett részt a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állománya Szekszárdon, a Babits Mihály Kulturális Központban.


A szervezet együttműködési nyilatkozatot írt alá a Pécsi Tudományegyetem Kultúratörténeti Pedagógusképző és Vidékfejlesztései Karral.

Ennek köszönhetően különböző képzésekben vehetnek részt az igazgatóság és kirendeltségek hivatali munkaidőben dolgozó kollégái valamint a hivatásos tűzoltó-parancsnokságok készenléti állománya.

E területen is fontos a nyelvtudás

A megújuló energiaforrások kulcsszerephez jutnak a 21. században a tiszta energia előállításában a Paksi Atomerőműnek is nagy szerep jut. A közeljövőben a térségben várhatóan meg fog növekedni  a nem magyar ajkú munkavállalók jelenléte, amely alátámasztja az idegennyelv oktatás jelentőségét.


Októberben kezdetét vette egy alap angol nyelvi képzés, amelyhez jelenléti és online formában is csatlakozhattak  a katasztrófavédelem Tolna megyei alkalmazottjainak.

Kultúrák találkozása

Külföldi munkavállalók jelenlétével elkerülhetetlen a kultúrák találkozása, ütközése. Nem csak egy káreset alkalmával, hanem egy hatósági bejárás, szemle alkalmával is előfordulhat, hogy szót kell érteni egy idegen náció eltérő értékekkel rendelkező munkatársával.