Lehetőség a szekszárdi iskoláknak is. A gyerekek élelmiszerbeszerzéssel, ételkészítéssel és -tárolással kapcsolatos ismereteinek bővítése, a felelősségteljes fogyasztói magatartás kialakításának támogatása érdekében Oktatási Nagyköveti Programot hirdet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.

Legyél aktív, megéri!

A programhoz a 2021/2022-es tanév során bármikor csatlakozhatnak az érdeklődő pedagógusok és felsőoktatási hallgatók. A legaktívabb résztvevők elnyerik a „Nébih Oktatási Nagykövet” címet a tanév végén, e mellett pénznyereményben részesülnek.

Itt is fontos a korai nevelés

Az élelmiszerbeszerzéssel, ételkészítéssel és -tárolással kapcsolatos felelősségteljes magatartás kialakítását már kisgyermekkorban érdemes elkezdeni, természetesen igazodva az életkori sajátosságokhoz. Ezt a célt szolgálja a Nébih Oktatási Programja.

A kezdeményezés aktivitásai között például a Nébih szemléletformáló foglalkozásainak megtartása, önálló játékfejlesztés, élelmiszerbiztonság és  élelmiszerhulladék téma köré épülő tanulmányi kirándulások szervezése szerepel.

A minél eredményesebb munkához a nagykövetek rendelkezésre állnak a Nébih folyamatosan frissülő anyagai, amelyek az élelmiszerlánc-biztonság, az otthoni élelmiszerhigiénia és az élelmiszerpazarlás-megelőzés témakörein egyaránt végig vezetik a diákokat, az óvodás kortól egész az általános iskola végéig.  A résztvevők a foglalkozásokkal krediteket gyűjthetnek.

Minden kiderül a tanév végén

A tanév végén a három legaktívabb közreműködő elnyeri a „Nébih Oktatási Nagykövet” címet, valamint egyszeri, nettó 500.000 Ft-os pénzjutalomban részesül.

Az eredményhirdetésre 2022 augusztusában kerül sor.

fotó: pexels