Javítsd ki a jelzett hibákat. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara felhívja az érintett Tolna megyei gazdálkodók figyelmét, hogy június 21-ig van lehetőség az egységes kérelmek előzetes ellenőrzése során feltárt hibák szankciómentes javítására. 

Ha hibáztál, küldtek értesítést

A Magyar Államkincstár az idei évben is előzetesen ellenőrizte a benyújtott egységes kérelmeket, és az ügyfélkapun keresztül értesítette a gazdálkodókat, meghatalmazottjaikat vagy a kamarai falugazdászokat, ha a kérelem hibát, hiányosságot tartalmaz. Az érintettek értesítést kaptak arról is, ha a kérelemben szereplő tábla határának  vagy hasznosítási kódjának felülvizsgálata szükséges. 

Határidő júniusban

Június 21-ig van lehetőséged arra, hogy a MÁK által jelzett problémákat orvosold, és ezzel elkerüld a támogatás csökkentését vagy az esetleges szankciókat.

Szankciómentesen kizárólag az értesítésben foglalt hibák, adatok módosíthatók. A kamarai falugazdászok közreműködésével beadott kérelmek esetében a MÁK a falugazdászokat értesíti az ellenőrzés során észlelt problémáról, akik a javítás elvégzése érdekében felveszik a kapcsolatot az érintett gazdálkodóval. 

Május 31-ig 165 ezer egységes kérelmet adtak be a gazdálkodók, ennek közel 70%-át, mintegy 112 ezer kérelmet a kamarai falugazdászok segítségével országszerte.

Az előzetes ellenőrzés tapasztalatai is azt mutatják, hogy érdemes igénybe venni a NAK ingyenes szolgáltatását, a falugazdászok közreműködésével történő kérelembeadást: az előzetes ellenőrzés során a falugazdászok által benyújtott kérelmek mindössze alig több mint 12%-ánál tártak fel problémát, az egyénileg beadott kérelmek esetén ez megközelítette a 25%-ot.

fotó: pixabay.com