A sofőr hét, magukat afgán állampolgárnak valló személyt szállított. A Bátaszéki Autópálya Alosztály járőrei – a Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztály munkatársainak jelzése alapján –   július 28-án 7 óra 55 perckor az M6-os autópálya Budapest felé vezető oldalán, a Sárközi pihenőnél ellenőriztek egy cseh rendszámú autót.  

Szerb férfi a sofőr

Az 56 éves sofőr hét, magukat afgán állampolgárnak valló személyt szállított. A külföldiek személyazonosságukat, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták. A sofőrt, valamint az utasokat előállították.

Embercsempészésért kell felelnie

A hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérték az illegális migránsokat az  ideiglenes biztonsági határzárhoz. A jármű vezetőjével szemben a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányságon embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indítanak. A sofőrt őrizetbe vétele mellett gyanúsítottként hallgatták ki, majd előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. 

A férfit a bíróság 2021. július 30-án letartóztatta.

A gyanúsításban szereplő bűncselekmény kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.