A 43 éves gyöngyösi férfi szabadulása napján három dunaföldvári üzletből is lopott. De lebukott. A férfi 2022. január végén, Dunaföldváron járt átutazóban, amikor több üzletbe betért, vásárolt is, de nem minden termékért fizetett, amit elpakolt. 

A helyi rendőrök személyleírás alapján keresték az idegent, mert bejelentés érkezett, hogy furcsán viselkedik. 

Igazoltatták és elszámoltatták, ennek során a ruházatából, csomagjaiból különböző termékek kerültek elő.  A három üzletből összesen 41.000 forint értékben illatszereket, élelmiszereket tulajdonított el a Heves megyei férfi, akit a rendőrök előállítottak és lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgattak ki. A tolvaj beismerő vallomást tett, majd haza utazott. 

Az eljárás során kiderült, idő közben több – a dunaföldvárihoz hasonló lopást is elkövetett egy másik településen. Az ügy pikantériája, hogy a férfi ismét börtönbe került, ottani kihallgatásán már nem tett vallomást.

Az eset körülményeinek vizsgálatát a Paksi Rendőrkapitányságon befejezték, és a keletkezett iratokat a napokban vádemelési javaslattal megküldték az illetékes ügyészségnek.