A segítő kutya hová nem mehet be? Hogyan lehet hatékonyan beszélgetni egy nagyothalló személlyel? Ehhez hasonló kérdésekre keresték a választ játékos keretek között a szekszárdi Erzsébet-tábor résztvevői. A tábor a MONTÁZS nevű EFOP projekt kapcsán jöhetett létre, amelynek lényege és célja, hogy segítse a fogyatékossággal élő emberek mindennapjait, növelje az önálló életvezetési képességeit.

Szuper foglalkozásokon vettek részt

A tábort július 6-án rendezték meg. A szervezők felkérésére szakemberek az értelmi fogyatékosságból eredő kommunikációs és szocializációs nehézségeket és az ennek leküzdésére alkalmas technikákat, eszközöket mutatták meg a napközis táborban résztvevő gyerekeknek. A szekszárdi Erzsébet-tábor júliusban 30 gyermek részére biztosít egyhetes nyári napközis táborozási lehetőséget. A szervezők felkérésére július 6-án a szekszárdi IKOP két fogyatékosságügyi tanácsadója, Heckmann Erika és Takács Ildikó tartottak foglalkozást a táborozóknak.

Jót tett nekik a program

Az eseményen a gyerekek megismerhették és átélhették azt, hogy milyen élethelyzetek jelenthetnek nehézséget vagy akár akadályt egy fogyatékkal élő számára. A szakemberek szerint a foglalkozások után a gyermekek sokkal toleránsabbá és segítőkészebbé váltak.

 

Kép: vira.hu