Kezdőlap SZEKSZÁRD Szekszárd - Közélet

Ma kezdődik a szúnyogirtás

Jellegzetes hangjával érkezik a füstokádó négykerekű. A szúnyogok már a városban, nem csak kiránduláskor vagy a szőlőültetvények között barangolva okoznak kellemetlenséget csípéseikkel. Az írtásra az esti órákban kerül sor. Rossz időben egy héttel később kedd és szerdai napokon kezdődik a védekezés.

Csukjuk be az ablakokat, ajtókat, kapcsoljuk ki a légkondit a szúnyogírtás idejére és azt követő egy órában – javasolják a szakemberek.

A lurkók által kertben hagyott játékokat, a ruhaszárítón lógó ruhákat is érdemes zárt térbe vinni vagy egyszerűen letakarni. A szabadban termő zöldségeket, gyümölcsöket evés vagy feldolgozás előtt mossuk meg. A szakemberek kiemelik:

"A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad."

A levegőbe juttatott készítmény a kisebb rovarokat pusztítja el, beleértve a szúnyogokat is. Emberre, melegvérű állatokra nem veszélyes. Az alkalmazott hatóanyag néhány óra alatt lebomlik.

Mi is segíthetünk, hogy kevesebb legyen a vérszívó

A szabadban hagyott hordókban, edényekben könnyen felgyülemlik az esővíz és a meleg ellenére is lassabban párolog el. A szúnyogok megpetéznek benne. amik kiváló gócpontokként szolgálnak a fejlődő lárváiknak. Sokat tehetünk a szúnyogok ellen, ha a hordókat és edényeket kiürítjük, letakarjuk.

 

Fotó: szekszard.hu