A szakértők szerint a száraz pezsgők a legjobbak, a közönség véleménye viszont az édesek felé húz. A világ Top-15 pezsgője közé egy magyart is beválasztottak, amely viszont egy rozé.

Ma már ikonikus ital

A habzó bor, vagyis a pezsgő az elmúlt években világszerte hatalmas karriert futott be, és bár ma már számtalan változatban készül, különlegessége, amely miatt elmaradhatatlan kísérője a fontos eseményeknek, ünnepeknek, a mai napig kiemeli az alkoholos italok közül.

Franciaországból kerülnek ki a legjobb pezsgők

A világ legkiválóbb pezsgői máig Franciaország területéről kerülnek ki, ezt bizonyítja az is, hogy a világversenyre a 15-ből 6-ot francia földről választottak be. A franciákon kívül 9 nemzet pezsgői kerültek be a megmérettetésre. A Burgundiában 19. alkalommal megrendezett versenyen a Törley Pezsgőpincészet Hungaria Rosé Extra Dry aranyérmes is lett, ezzel zsinórban harmadszor (2019, 2020, 2021) került a világ legjobb pezsgői közé.

A jó pezsgő ára bizony borsos

A különleges márkákon belül is vannak ugyanakkor kiemelkedő évjáratok, minőségek, egyedi palackozások, ezek azonban annyira drágák, hogy ki sem teszik őket a polcokra, többnyire csak rendelésre kaphatók.

 

Kép: pixabay.com