Szeretsz írni? Esetleg te is a szekszárdi Írógárda tagja vagy? Akkor ez a lehetőség neked szól! A JCDecaux vállalat ugyanis ötödik alkalommal hirdeti meg irodalmi pályázatát.

A nyertes pályázó 300 ezer forint díjazásban részesül, de különdíjat is kiosztanak és idén újdonság lesz, hogy a legjobbnak ítélt alkotást színpadra állítják.

A zsűri elnöke a korábbi évekhez hasonlóan Grecsó Krisztián József Attila-díjas író lesz, akihez Vecsei H. Miklós színművész, Samu Tímea, a JCDecaux vezérigazgatója, valamint Szabó Melinda, a Magyar Telekom kereskedelmi vezérigazgató-helyettese csatlakozik zsűritársként.

A vállalat Álljon meg egy novellára! irodalmi pályázatát idén második alkalommal a Magyar Telekommal közösen rendezik meg.

Az eddigi évek során a pályázatra 13.800 novella érkezett. 2019-ben a Líra-Athenaeum segítségével megjelent a legjobb írásokat tartalmazó Álljon meg egy novellára! című kötet, 2021-ben pedig podcast- és Youtube-sorozat készült belőlük Vecsei H. Miklós közreműködésével. Tavaly először AR-kiterjesztést kaptak a plakátok, ezzel interaktív irodalmi játékra ösztönözve a járókelőket.