Első alkalommal adott otthont a Belügyminisztérium Országos Terepfutó Bajnokságának a Heves megyei Felsőtárkány. Az április 28-i pontszerző bajnokságot a Magyar Rendészeti Sportszövetség, az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület és a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közösen rendezte meg a Bükk-hegység lábánál elhelyezkedő, festői szépségű településen, ahol a Felsőtárkányi-tó partján alakították ki a versenyközpontot.

42 szervezet képviseltette magát

A versenyt a Magyar Atlétikai Szövetség szabályai alapján bonyolították le, negyvenkét szervezettől érkeztek versenyzők a helyszínre az ország minden részéből. Az esemény a Katasztrófavédelem Központi Zenekarának ünnepélyes megnyitójával vette kezdetét, majd Csontos Ambrus tűzoltó dandártábornok, megyei katasztrófavédelmi igazgató köszöntötte a sportolókat, azután Szántósi Rafael polgármester üdvözölte a jelenlévőket, és bemutatta a település múltját a jelenlévőknek. A versenyt dr. Varga Péter rendőr dandártábornok, Fejér megyei rendőrfőkapitány, a Magyar Rendészeti Sportszövetség ügyvezető elnöke nyitotta meg.

A bajnokságra a belügyminisztériumban és belügyi szerveknél dolgozók, valamint a BM oktatási intézményeiben tanulmányokat folytatók közül csaknem ötszáz résztvevő érkezett, a futás szerelmesei különböző korcsoportokban két, három, négy és hat kilométeres távon mérethették meg magukat.  Az időjárás kegyes volt a sportolókhoz, mert bár hajnalban esett az eső, mire elrajtoltak, a feltámadó szél kiszárította a talajt annyira, hogy ideálisak lettek a körülmények a futáshoz.  

Ott voltan a mieink is!

Tolna megyét Metz Ildikó tűzoltó alezredes, Illés Mónika tűzoltó százados, dr. Brandtné Német Vivien tűzoltó törzsőrmester, Horváth Szilvia tűzoltó százados, Turcsán Tamás tűzoltó őrmester, Turcsán Márk tűzoltó őrmester, Csikós Bence tűzoltó őrmester, Olasz Tamás tűzoltó százados, Lieszkovszky Tamás tűzoltó százados, Szuprics Ferenc tűzoltó őrnagy, Juhász István tűzoltó főhadnagy, Govnik Imre tűzoltó zászlós és Gillich Norbert tűzoltó őrnagy képviselte.

Tolna megye összesített VI. helyezéssel büszkélkedhet, amíg Metz Ildikó tűzoltó alezredes egyéni versenyszámban, női II. korcsoportban a dobogó legfelső fokára állhatott.

Gratulálunk a teljesítményhez!