Három éve működik szövőszakkör a Csengey Dénes Kulturális Központ könyvtárában. A szakkörbe járók hétfőként gyűlnek össze.

Gyermekkorában szeretett bele a szövésbe

A könyvtár galériáján alkotó közösségnek jelenleg 6 tagja van, akiket Sóthy Györgyné Irénke tanít a szövés rejtelmeire. Irénkének 12 éves korában szinte sorsfordító élménye volt egy gyermektáborban, amely hatására a szövés szerelmese lett.

Szép eredményeket ért már el

Irénke álma 10 évvel ezelőtt valóra vált, amikor is a könyvtárban egy szövő állványt látott meg. Az első élményt kemény tanulás és gyakorlás követte, így ma már ő adhatja át a szövés tudományát és hagyományát másoknak. Kezei alól számos zsűrizett mesterremek került már ki, a hagyományok házában is láthatták munkáit, rangos elismerésekkel büszkélkedhet.

A szakkör immár három éve működik. Irénke megtanította a szakkörre járóknak az alapokat, majd amikor már ez jól ment nekik, mintákat is vittek a szőttesekbe.

A szakkör működését a könyvtár vezetője, Marsalkó-Papp Helga is támogatja. Fontosnak tartja, hogy a népi iparművészetet, a kézművességet és a természethez közeli dolgokat visszahozzuk egy kicsit az emberek életébe.

A szakkör május végén nyári szünetre megy, ám szeptemberben újult erővel várja régi és új tagjait.