Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kalandos és fordulatos kiránduláson vannak túl a szekszárdi túramotorosok. A csoport öt emberből áll és mind nagyon vállalkozószelleműek. A közelmúltban ugyanis négy nap alatt hatezer kilométert tettek meg motorjukon a Pireneusok mentén.

Csobbantak is útközben

– Még mielőtt felkaptattunk volna a hágókra, megmártóztunk a közeli Földközi-tengerben – nyilatkozta Kancsár J. Zsolt, túramotoros. – Az így nyert felüdülés után vágtunk neki a hegységnek. Nyugat felé tartva jobbára a láncolat francia részén haladtunk, de így is szinte beleütköztünk egy spanyol zárványba. Llívia városa, jóllehet francia területek ölelik körbe, Spanyolországhoz tartozik. Miután határellenőrzés nincs, csak a franciáról spanyolra váltó feliratok jelezték, hogy országot váltottunk.

Épségen visszatértek

Azt mondja, azért hidegben is volt részük, ugyanis a Pireneusok francia oldalán kilenc és tizenkét fok között mozgott a hőmérséklet. A visszautat Roses határfalunál zárták, ide a motorosok fáradtan érkeztek meg. A szekszárdi csapat bebizonyította, hogy balesetmentesen meg lehet úszni egy ekkora túrát és végül hatalmas élmény marad mindannyiuk számára.

 

Kép: facebook.com