Tíz kisdiák vehette át a megérdemelt jutalmát Tamásiban a korábban meghirdetett rajzpályázat eredményhirdetésén.  Még 2022 februárjában hirdetett rajzversenyt – elsősorban – hátrányos helyzetű diákoknak a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Területi Kisebbségi Kapcsolattartó Munkacsoportja és a Tolna Megyei Cigány Nemzetiségi Önkormányzat. 

Több témában alkothattak

A pályaműveket négy témában készíthették el a tanulók, ezek pedig az internet veszélyei, az iskolai erőszak, az állatvédelem és a környezetvédelem voltak.

Több mint 300 rajzot küldtek be a megye különböző pontjairól. Április közepén a beérkezett alkotásokat egy bizottság bírálta el.

A kategóriák – alsó- és felső tagozatos tanulók – legjobbjai és a különdíjasok megérdemelt jutalmukat 2022. április 26-án, a Tamási Rendőrkapitányságon megszervezett díjátadó ünnepségen vehették át. 


A rendezvényen a díjakat dr. Máté Csaba r. alezredes, a Területi Kisebbségi Kapcsolattartó Munkacsoport vezetője, Orsós Zoltán r. őrnagy a TKKM tagja, valamint a cigány nemzetiségi önkormányzat képviselői Pongó Ignác, Gómán Gyula, László József és Orsós László adták át.

A rajzpályázat nyertesei:

Alsó tagozatosok:
1.    Szűcs Melánia Simontornya
2.    Orsós Sztella Fürged
3.    Benedek Barnabás Pálfa

Felső tagozatosok:
1.    Lakó Csenge Őcsény
2.    Kovács Lilla Erika Simontornya
3.    Boros Balázs Dávid Dombóvár

Különdíjasok:
1.    Karaszi Mária Fadd
2.    Hengli Bettina Iregszemcse
3.    Németh Viktória Simontornya
4.    Puha József Szedres