Kezdőlap ALISCA Alisca - Közélet

Megúszták baleset nélkül a biciklizést

Vannak olyan helyek, ahol nem biztonságos a biciklizés. Ilyenek például az autópályák. A szeszélyes időjárás mindenkire hatással van, még az útteste közlekedőkre is. Talán ez is közrejátszott abban, hogy egy férfi csütörtökön az M1-es autópályán, egy másik illető pedig vasárnap kora reggel az M3-as leállósávján tekert.

Szabályszegés és balesetveszély

Egyik esetben sem történt baleseti vagy személyi sérülés, így a két embernek nagy szerencséje volt, ez a fajta közlekedés ugyanis rendkívül balesetveszélyes. A Magyar Közút arra kéri a közlekedőket, hogy soha, semmilyen körülmények között ne kövessék ezeket a rossz példákat, amelyeket a KRESZ is egyértelműen tilt. A KRESZ feketén-fehéren leírja, hogy a gyorsforgalmi utakon csak olyan járművekkel szabad közlekedni, amelyek sík úton is legalább 60 km/órás sebességgel képesek haladni. Más járművek közlekedése szigorúan tilos. A leállósávot is csak meghatározott járművek használhatják folyamatos haladásra, tehát az M1-es és M3-as autópályán kerékpározó személyek több szabálytalanságot is elkövettek, ráadásul ezzel magukat és másokat is veszélybe sodortak.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt azt mondja, nincs olyan szituáció, amiért érdemes lenne ilyen szintű szabálytalanságot és balesetveszélyes helyzetet bevállalni.

Az esetről készült felvétel az alábbi linken érhető el: https://www.instagram.com/p/CRibrVJhfn1/?utm_medium=copy_link

 

Kép: vezess.hu