0:00
/
Merj nagyot álmodni! – Íjász VB Szekszárdon

Közös megegyezés alapján rendezi Magyarország

Az eredeti időpont szerint 2020. augusztusában rendezték volna meg a Világbajnokságot, de a vírus okozta világjárvány és a következményeként bevezetett óvintézkedések miatt sajnos elmaradt.

„A Nemzetközi Íjász Szövetség el akarta törölni a versenyt, de hosszú egyeztetések során végül az idei megszervezésnél döntöttek. Az idén esedékes Európa Bajnokságot, melyet Szlovéniában tartottak volna, szintén itt tartják egyben a Világbajnoksággal, cserébe Szlovénia megkapta a jövő évi világbajnokság rendezési jogát.”

– mondta el Alexandra Manea.

A Szekszárdi Sportközpont NKft. örömmel vette a felkeresést

Hétfőn egy nagyon szervezett és színvonalas megnyitóval veszi kezdetét a világverseny, mely felvonulással kezdődik a Garay tértől a Béla térig, ott pedig zenés megnyitóval elkezdődik a megmérettetés. A versenyzők az első 3 napon Sötétvölgyben, az erre kialakított pályákon fognak versenyezni, majd péntek-szombatra átteszik székhelyüket a városba, egész pontosan a Sportcsarnok labdarúgó Stadionjába, ahol a csapatversenyek és a döntők zajlanak majd.

„Tervezzük, hogy a szurkolók szervezetten, illetve minden igényt kiszolgálva nézhessék az íjászok versenyeit. Készülünk büfével és egy nagy LED fallal, így szabad szemmel is követhetők lesznek a pontszámok, illetve a lövések. Az eredményhirdetést és bankettet szintén nálunk a Sportcsarnokban tartják.”

– tájékoztatott Szőke Gergő.

A város mindenben támogatja a versenyt

Gyurkovics János alpolgármester elmondta, hogy Szekszárd város mindenben támogatja a szervezőket, rendkívül örülnek, hogy egy ilyen magas színvonalú világversenyt hoztak el városunkba és ezzel öregbítik Szekszárd hírnevét.

A lebonyolítás sok munkával jár

A konkrét szervezést a két szekszárdi egyesület az Alisca Nyilai Íjász Egyesület és a Tolnai Tájak Íjász Egyesület végzi és bonyolítja.

„A szakmai és fizikai munka nagy részét a két íjász egyesület tagjai végzik. 2-2 pályát épít mindkét csapat, majd ezek ellenőrzését, üzemeltetését, karbantartását végezzük 4 napon keresztül.”

– tájékoztatott bennünket Piros László, az Alisca Nyilai Íjász Egyesület elnöke, aki egy rögtönzött íjász bemutatót is tartott a megjelenteknek, melyben közreműködött Ács Rezső polgármester és Gyurkovics János, alpolgármester is.

VB-EB tehát lesz! Izguljunk együtt a két szekszárdi egyesület versenyzőiért!