Ma 4,7 millió ember dolgozik az országban, 200 ezer forint a minimálbér, csaknem majdnem minden második megváltozott munkaképességű bérből tartja el magát és a családját. A tények azt mutatják, hogy ma már csaknem minden második megváltozott munkaképességű ember dolgozik Magyarországon.

Új üzemet adtak át Bonyhádon

Bonyhádon kedden adták át a Kézmű-, Erfo-, Főkefe Nonprofit Közhasznú Kft. új üzemét. A cég új telephelye az egész országnak fontos, mert általa is növekedni tud a gazdaság, és sok családnak ad megélhetést.

Több okból is szükség volt az üzemre

Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár, többek között arról beszélt: a kft. bonyhádi üzemére nem csak azért van szükség, hogy ki tudja egészíteni az itt dolgozók jövedelmét, hanem azért is, mert a megváltozott munkaképességűek érezhetik, a társadalomnak szüksége van rájuk és értékes munkát végeznek.

Fontos az új üzemek

Filóné Ferencz Ibolya, Bonyhád polgármestere elmondta, azért is fontos az új lehetőség a megváltozott munkaképességűeknek a városban, mert a környező településeken a hasonló üzemek bezártak.

 

Kép: Potápi Árpád János Facebook oldala