Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Gazdaság

Mindent is lehet kapni a német boltlánc új magyarországi üzleteiben

Lakberendezési tárgyak, játékok, irodaszerek kozmetikumok. Ez mind kapható a TEDi legújabb magyarországi boltjában, amelyet Budapest egy plazájában nyitott meg a németországi üzletlánc.

A 2004-ben alapított vállalatról eddig keveset lehetett hallani itthon, pedig a honlapjuk szerint 11 országban több mint 2600 üzletük van, dolgozóik száma pedig eléri a 24 ezret, írja a Pénzcentrum.

A fővárosin kívül Pápán és Székesfehérváron is van egységük, de folyamatosan keresik a partnereket, hogy újabb fiókokat nyissanak, ahová már várják a munkatársak jelentkezését. A TEDi elsősorban a KIK és a PEPCO konkurenciája lehet, de kínálatuk lefedi a Müller szortimentjét is.

Hogy mekkora üzlet szinte mindent árulni, jól mutatja, hogy a brit PEPCO már 216 boltot üzemeltet Magyarországon. Tavalyi árbevételük meghaladta a 78 milliárd forintot, ebből 8 milliárd forint volt az adózott eredmény. Alkalmazottjaik száma hatszázzal haladta meg a két évvel korábbit, ami azt jelenti, hogy 2021-ben kétezernél is többen dolgoztak a PEPCO-nál. A cégcsoport 2019-ben bejelentette: 27,2 milliárd forintos logisztikai beruházást telepít Magyarországra, hogy innen szolgálja ki a régió üzleteit.

A német KIK több mint száz egységgel büszkélkedhet itthon. Tavalyi eredményeik még nem közismertek, 2020-ban viszont több mint 19 milliárdos bevételt könyvelhettek el, amiből 182 millió forintnyi adózott eredményük lett. Ugyanebben az évben átlagosan 534 alkalmazottjuk volt, a bérköltségek pedig több mint 1,6 milliárd forintot tettek ki.

Kiemelt képünk illusztráció! Forrás: pexels.com