A címet 5 évig viselheti az intézmény

A magyar kultúra napja alkalmából 2022. január 22-én a Magyar Zene Házában vehette át a Minősített Könyvtári Cím elismerést Czink Judit a Könnyü László Könyvtár igazgatója és Nagy Istvánné könyvtári intézményegység vezető. A kitüntető címet a TQM szemléletű minőségmenedzsment eszközeinek és módszereinek kiemelkedő színvonalú alkalmazásáért kapták, melyet 5 évig viselhet az intézmény.

Mi a TQM?

A teljes körű minőségmenedzsment (TQM – Total Quality Management) egy irányítási szemlélet és módszertan, melynek középpontjában a minőség áll. Az intézmény valamennyi tagjának részvételén alapszik és hosszú távú sikerre törekszik a kiszolgált felhasználók megelégedettségének figyelembe vételével. A magas színvonalú minőség csak minden érdekelt fél részvételével valósulhat meg.

Pályázni lehet a címre

A pályázati kiírás szerint a Minősített Könyvtár cím adományozásáról a kultúráért felelős miniszter dönt, a nyertes könyvtár díszoklevelet kap és pénzjutalomban részesül. A január 22-én, Budapesten megrendezett díjátadón jelen volt Szóllás Péter, az EMMI Könyvtári és Levéltári Főosztály vezetője és Rózsa Dávid, az OSZK igazgatója is.

Képek: Könnyü László Könyvtár