A májusi írásbeli érettségi vizsgák után június elejétől az emelt szintű vizsgákkal folytatódott az érettségi időszak. Ezekben a napokban és a jövő héten a középszintű szóbeli vizsgákon vehetnek részt a diákok.

Számos diák ad számot tudásáról

Az Oktatási Hivatal adatai szerint Tolna megyében több mint 2 300 középiskolás vizsgázik a mostani érettségi időszakban. Június 1. és 9. között emelt szinten vizsgáztak, 13. és 24. között pedig középszinten szóbelizhetnek a végzősök.

Mi a helyzet a vizsgázókkal a közelben?

A szekszárdi I. Béla Gimnáziumban már hétfőn megkezdődtek a szóbeli érettségik, míg a Garay János Gimnáziumban csütörtökön kezdődnek és szombaton zárulnak a szóbeli vizsgák. A Paksi Vak Bottyán Gimnáziumban összesen mintegy 150–160 diák érettségizik az előrehozott vizsgázókkal együtt. A Bonyhádi Petőfi Sándor Gimnáziumban június 13-án kezdődtek a szóbeli érettségi vizsgák. Összesen 147 végzős diák és 73 előrehozott vizsgázó ad számot a tudásáról. A gyönki Tolnai Lajos Gimnáziumban hatvanan érettségiznek, közülük 44-en rendes, 16-an előrehozott érettségit tesznek. A szóbeli vizsgák ma kezdődnek és június 24-én fejeződnek be.