Bartal György motorkerékpár-versenyző emlékére

A szekszárdi Gemenc Motoros Egyesület országos Bartal Motoros Tájékozódási Túrát hirdetett. A 1913-ban született ifj. Bartal György korának egyik ismert, tehetséges motorkerékpár versenyzője volt. 22 évesen a Tolna megyei Kölesd határában egy szerencsétlen baleset áldozata lett 1936. augusztus 16-án. Az esemény dátuma közlekedéstörténeti dátum lett, mert ifj. Bartal György volt az első közlekedési balesetben elhunyt áldozat.

A túra menete

Egy vak térképet használhattak a résztvevők, melyeken ellenőrző pontokat találtak, Ezen pontokhoz 1-2 mondat erejéig segítséget nyújtottak, hogy könnyebben lehessen őket megtalálni. Amennyiben a résztvevők megtalálták a helyet és jól válaszoltak az adott kérdésre a helyszínen plusz pontokat kaptak. A befutó pontnál, az utolsó résztvevő megérkezése után összesítették a pontjaikat és megszületett az első három helyezett.

A túra távolsága 211 km volt fő- és mellékutakon, melyet minden megállóval együtt kb. 4-6 óra alatt teljesíteni a Kresz szabályainak szigorú betartásával.

A túra a Béla király térről indult, a lényege az volt, hogy a környéket megismerve, szép tájakon motorozva felhívják a figyelmet a biztonságos közlekedésre!