Vajon mitől lesz bőrünk tavasszal is mindig ragyogó és sminkünk pedig tökéletes? Mutatjuk a választ!

Hódít, minden ami egyszerű és jól bevált, de a merész, vibráló színekről, vonalakról sem kell lemondanunk az idei szezonban.

Ha máskor nem is, legalább tavasszal érdemes ellátogatnunk a kozmetikushoz egy teljes körű tisztításra és hámlasztásra. Fontos ebben az időszakban a bőrünk keringésének fokozása, annak érdekében, hogy javuljon a szövetek oxigén- és tápanyagellátása. Ehhez segítségünkre lehet arcunk hűvös-meleg-hűvös vízzel történő leöblítése, az arcmasszírozás, valamint akár egy nagy séta a friss levegőn.

Vannak újítások, de akadnak örök klasszikusok

Idén különösen fontos a természetesség, a bőr ragyogásának a láttatása. Azaz a jelszó, a maszk-szerű smink helyett bőrápolás mindenek felett. Újra teret hódítanak a színes szemceruzák és pillák, valamint a vibráló, élénk, neon színek a szemhéjfestésben. Ugyanakkor továbbra is trendinek mondható az örök kedvenc, a „cicaszem”, valamint a tusvonalak közül a finoman elsatírozott és a dupla vagy lebegő tusvonalak. A szemöldöktrend pedig a dús, természetes hatású szemöldök irányába mutat.

Csillogó ajkak

2022-ben az ajkak tekintetében a csillogáson lesz a fókusz, jöhet minden, ami csillog: rúzsok, szájfények, csillám az ajkakon. A színek közül a barna és burgundi árnyalatokkal hódíthatunk leginkább. A hanyagul felvitt, feltűnő színű rúzsokkal szintén divatosak lehetünk.

 

Kép: pixabay.com