2021. augusztus 24-től szeptember 5-ig lehet jelentkezni az őszi érettségi vizsgákra az idei évben.

Tájékozódni kell, mielőtt beülnénk vizsgázni

Amennyiben iskolájuk érettségi vizsgáztatásra kijelölt intézmény, azok a vizsgázók, akik középiskolai tanulói jogviszonnyal rendelkeznek és érettségi bizonyítványt még nem szereztek, valamint azok, akik középiskolai tanulói jogviszonnyal és érettségi bizonyítvánnyal is rendelkeznek, helyben, saját iskolájukban az ott kapott jelentkezési lapon adhatják le jelentkezésüket.

A nem tanulók számára…

Azok számára, akik középiskolai tanulói jogviszonnyal már nem rendelkeznek, a Tolna Megyei Kormányhivatal szervez érettségi vizsgát. Nekik az Oktatási Hivatal honlapján 2021. augusztus végétől elérhető jelentkezési lapot kell kitöltve, aláírva, a szükséges mellékletekkel együtt személyesen, e-papír szolgáltatással, vagy ajánlott postai küldeményként eljuttatni határidőre a Tolna Megyei Kormányhivatal címére.

Részletesebb információkért látogasd meg az oldalt

Fontos, hogy a jelentkező minden esetben tájékozódjon arról, díjköteles-e számára az érettségi vizsga. Az idén kijelölt Tolna megyei intézmények listája sok egyéb információval együtt a kormanyhivatal.hu oldalon olvasható.

 

Kép: pixabay.com