Folytatódik a Cziffra György-emlékév és a hagyományos februári Cziffra György Fesztivál. Az eseményen rengeteg program várja majd az érdeklődőket.

Január 22-től várja a fesztivál a közönséget

A szervezők szerdai közleménye szerint az év Massimo Mercelli olasz fuvolaművész és Simon Izabella zongoraművész kamarakoncertjével kezdődik január 22-én a Liszt Múzeumban. Az MVM kiemelt támogatásával megvalósuló Cziffra György Fesztivál több helyszínen is zajlik majd február 14. és 27. között.

Új tehetségek is bemutatkoznak

A klasszikus zenei koncertek mellett idén is lesz bárest, bemutatkoznak fiatal művészek, kiállítások is színesítik a programot, valamint átadják a fesztivál díjait. A programok közt szerepel Klara Min dél-koreai zongoraművésznő szólóestje a Zeneakadémián, ahol Robert Schumann zongoramuzsikája szólal meg. A báresten a Hot Jazz Band, Sárközy Lajos zenekara, Malek Andrea és Bősze Ádám tiszteleg Cziffra György emléke előtt a MOMKultban. A 2021-es Liszt Ferenc Nemzetközi Zongoraverseny második helyezettje, egyben a Cziffra Fesztivál különdíjasa, az olasz Giovanni Bertolazzi február 26-án ad hangversenyt a Régi Zeneakadémián.

Díjátadással zárul a fesztivál

A fesztivál programja gálakoncerttel zárul, amelyen 2017 óta minden évben átadják a Cziffra György Fesztivál díjait. Az esten elhangzik Liszt Ferenc két zongoraversenye és két zongorás versenyműve Balázs János előadásában. A látogatók ezen kívül két kiállítást is megtekinthetnek.

 

Kép: zeneakademia.hu