Újabb kiállítást tekinthetünk meg augusztusban a Babits Mihály Kulturális Központban. Ezúttal a Bárka Művészeti Szalon tárlatát tekinthetik meg az érdeklődők.

Már túlmutat Tolna megyén

A „BÁRKA” Művészeti Szalon 1996 tavaszán alakult meg Tolnán, azzal a céllal, hogy összefogja a megyében élő, zömmel amatőr képzőművészeket, művészetpártolókat. A „Bárka” tagjainak többsége festő, de van köztük zománcműves, és fotós, sőt textiles is. A tagság nagy része Tolna megyei, de az évek során csatlakoztak megyehatáron túli alkotók is a 2000-ben egyesületté alakult gárdához.

Folyamatosan fejlesztik magukat

Az egyesület fontosnak tartja a tagok képzését, az önképzési lehetőségek gyarapítását, és azoknak a kiállítási lehetőségeknek a keresését, ahol az alkotók munkáit a közönség megismerheti. Ennek érdekében szervezi meg az egyesület évente alkotótáborait, és azokat a kiállításokat, ahol csoportos bemutatkozásokra nyílik lehetőség.

A kiállításmegnyitó augusztus 3-án, szerdán, 17:00 órakor lesz és megtekinthető 2022. szeptember 1-ig, az intézmény nyitvatartási idejében.