A paksi Csengey Dénes Központ új rendezvénysorozatot indított kedden, szeptember 14-én az ASE sportcsarnok mellett. Az új kültéri rendezvénysorozatnak, a PaksiBorBálának, az a különlegessége, hogy előadásait, egy 25-ször 25 méteres területen, három méter magas szalmabálafalak között lehet megtekinteni.

Az első napon is sokan kíváncsiak voltak a programokra

Kedden délután az első előadást Tóth Emese, a Pro Artis-művészeti iskola zongoratanára tartotta. A zenei bemutatót a „Kalandok Nigériában, a szultánok, emírek és királyok földjén” címmel dr. Kondricz Péter, egykori nigériai diplomata előadása követte, ezután este 20 órától Müller Péter Sziámi és Szakcsi Lakatos Béla estjével, zenével és anekdotákkal zárult a nap.

A második nap sem unatkoztak az érdeklődők

Szerdán elsőként Tóth Gábor solymász tartott interaktív állatbemutatót, ezután Babai István és Kövi Gergő kisfilmjét vetítették le, amit utána ki is veséztek egy beszélgetés keretein belül. Este gasztroszínházi előadáson vehettek részt a rendezvényre látogatók, borkóstolással.

Az utolsó két nap is izgalmasan alakul

Csütörtökön elsőként a Kishalász együttes koncertjét hallgathatták meg, majd a Carson Comaból Giorgio és Barni adott akusztikus koncertet, este pedig az E-Mancik Színházi Manufaktúra szókimondó előadása volt látható. A mai napon a Holló Együttes jelmezes zárókoncertje indítja a programot, kora este Hangácsi Márton ad koncertet, majd a Szegény ember bőrpuskája című pajzán előadással fejeződik be a PaksiBorBála.

 

Kép: facebook.com