0:00
/
Nem csak azt kell tudni, hogyan működik az űrhajó

Nyílt napot tartott az MCC Szekszárdon.  Magyarország legnagyobb tehetséggondozó intézményének szekszárdi központja várta az érdeklődő ifjúságot, szüleiket a Placcra. 

„Az űrhajó csodája mellett fontos azt is tudni, hogyan működik a város, ahol élünk. Az intézmény úgy adja meg a világ legjobb színvonalú tudását, hogy azt otthon akarják kamatoztatni a fiatalok."

Ezt mondta Dr. Szepesi Balázs – MCC Közgazdasági Iskola vezetője.  

„Megtalálják a saját értékeiket, melyeket itthon Magyarországon, vagy éppen Szekszárdon akarják használni.”

– fogalmazott Lánczi Péter a Mathias Corvinus Collegium Alapítvány általános igazgatója.

Valódi közösség kovácsolódhat

Lesznek időre megadott foglalkozások és bíznak abban, hogy igazi közösség alakul ki a diákok között. Szeretnék ha az iskolákkal közösen lehetnének a fiatalok segítésére. 

„Ősztől indul a képzési program, felmenő rendszerben. Elsősorban az ötödikbe lépőket és a középiskolásokat várjuk"

– emelte ki Böröcz Máté képviseletvezető.

Kinek mit?

A FIATAL TEHETSÉG PROGRAM vagyis FIT egy komplex képzési rendszer, melynek keretein belül a tanulók többek közt szemléletformáló foglalkozásokon vehetnek részt és megismerhetik napjaink legfontosabb életterületeit. A FIT Program élménypedagógiai módszertanra épülő, gyakorlatorientált tehetséggondozó képzés, melyben a tanulók az ötödik osztálytól vehetnek részt. 

A KÖZÉPISKOLÁS PROGRAM 2002 óta kínál távoktatáson és szombati foglalkozásokon alapuló ingyenes képzést a középiskolás korosztály számára. A program célja, hogy felkészítse a diákokat a sikeres továbbtanulásra, és támogatást nyújtson egy hosszabb távú karriertervezésben is.  

A képzések központja a Hunyadi utca 5. szám alatt lesz.