Nemzetközi Fúvós Napok Fesztivált szerveznek Szekszárd környékén. Az eseményt úgy tervezik, hogy bárki részt tudjon venni minden programon, amin szeretne, így különböző helyszíneken és különböző időpontokban szerveznek minden koncertet.

Nagy nevek is eljönnek megyénkbe

A fesztiválra látogat a Magyar Rendőrség Fúvószenekara Harcsa Veronika jazzénekessel, a Szolnoki Légierő Zenekara, a Budapest Szaxofon Quartett, a Talamba ütőegyüttes, Szt. Martin a populárisabb zenét képviseli, az egyházzene területéről Mészáros János Eleket hallgathatja a közönség, a klasszikus zene területéről pedig Vásáry André operaénekes lép fel. Paks lesz a rendezvény központja.

Nem csak Pakson lesznek fellépők

A fesztivál hét településen zajlik majd, Paks mellett Kalocsán, Dunaföldváron, Dunaszentgyörgyön, Gerjenben, Madocsán és Tolnán. Tolna és Dunaföldvár polgármesterei, Appelschoffer Ágnes és Horváth Zsolt személyes zenei élményeiket, emlékeiket is felidézték az Erzsébet Nagy Szállodában megrendezett sajtótájékoztatón, Baksa Ferenccel, Madocsa polgármesterével együtt pedig a zene személyes kapcsolatteremtő erejét hangsúlyozták. Valamennyien szívesen fogadják a fúvósnapok, a táborok résztvevőit, fellépőit

A Nemzetközi Fúvós Napok Fesztivál nyitókoncertje augusztus 23-án 18 órakor lesz Pakson, a Csengey Dénes Kulturális Központban. A részletes program megtalálható a www.fuvosnapok.hu weboldalon. A belépés minden programra ingyenes.

 

Kép: behir.hu