A Dunamenti Polgári Egyesület a Magyarok kenyere – 15 millió búzaszem program révén lisztadományt kapott. Most úgy döntöttek, ezt tovább is adják. Mintegy százezer forint értékben adományoztak ezer kilogramm lisztet a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató Tolna megyei részének. A nagylelkű felajánlást olyan családok fogják megkapni, ahol nevelőszülők gondoskodnak a gyermekekről.

„Némileg azzal a céllal jelentkeztünk a programra, hogy megpróbáljuk a lehető legrászorultabb szervezet vagy családok vagy személyek részére eljuttatni.” – mondta Berta Zoltán, az egyesület elnöke.

Az ajándékot Horváth István, a térség országgyűlési képviselője, egyúttal az adományozás ötletgazdája adta át jelképesen három nevelőszülői családnak, aki azt is elmondta, hogy családonként egy-egy tízezer forint értékű élelmiszercsomagot is ajándékoz a rászorulóknak.

Az átadásnál a szülők és gyermekek egyaránt vehették át az adományt

A lisztcsomagok átadása előtt Szécsényi Sándor, a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató Dél-Dunántúli Területi Igazgatóságának igazgatója mondott köszönetet azért, hogy az egyesület gondolt a nevelőszülőkre és a gondozott gyermekekre.

„Az, hogy látnak bennünket és figyelnek ránk, az egy nagyobb ajándék és öröm számunkra” – fejti ki Szécsényi Sándor.