0:00
/
Nincs az a beton mennyiség, amit ne kérnének a járdák

Ezt mondta Horváth István, a térség országgyűlési képviselője Szekszárdon, ahol összegyűltek a környék polgármesterei. Mások mellett Szedres, Decs, Fácánkert, Báta és Őcsény első embere is részt vett azon a  találkozón, ahol Gyopáros Alpár, a Modern Településekért felelős kormánybiztos adott tájékoztatót a Magyar Falu Programról.

„Meg kell állítani a népesség fogyást, a településekről történő elvándorlást!”

Ez az a cél, amely életre hívta a Magyar Falu programot. Gyopáros Alpár, kormánybiztos kiemelte, utak, nevelési-oktatási intézmények, kisboltok fejlesztése mellett vannak olyan települések, ahol ezeket a beruházásokat már elvégezték.

„Ilyenkor kerülnek elő egyedi célok. Például kiskastélyok rendbetétele.”

De ugyanilyen fontos lehet egy kis település életében lévő, elhanyagolt ingatlan rendbetétele, melynek adott esetben nincsenek örökösei, de „valamit tenni kell vele”. Ilyenkor akár egy közösségi ház létesülhet. A támogatás tárháza széles.

Múlt, jelen, jövő és tapasztalatok

„Első kézből kapjanak válaszokat a kérdésekre az érintettek.”

Ezt mondta Horváth István, országgyűlési képviselő, aki fontosnak tartja, hogy a programban lehetőséget kapó települések tapasztalatai is felszínre kerüljenek. Ők tudják az adminisztratív teendőket, segítik egymást a már meglévő tapasztalataikkal.

„Nincs az a betonmennyiség, amit ne lehetne feldolgozni.”

Ez is azt jelenti, hogy az utak és járdák javítására az igény változatlanul óriási.