Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Közélet

Orbán Viktor: Két hét alatt egymillió oltást

Jelentős mértékben nőtt az emberek biztonsága az első 2 hétben, hiszen egymillió oltást adtak be az orvosok – mondta Orbán Viktor kormányfő a ma reggeli rádióinterjújában.

  • 115 ezer első oltást adtak be az elmúlt 2 hétben
  • 2.6 millió ember már felvette a harmadik oltást, közülük több, mint nyolcszázezren az elmúlt két héten
  • A kormány e-mailben, sms-ben és levélben is mindenkit meg fog keresni, aki már 6 hónapja megkapta a 2. oltását, hiszen ekkor csökken a védettség
  • Minden településen oltási akciónap lesz.

Orbán Viktor a gyermekvédelmi törvényről azt mondta, hogy a saját gyerekeink nevelése ügyében megvan a véleményünk és ebbe sem az Európai Bizottság, sem a velencei bizottság nem szólhat bele – mint ahogy mi sem szólunk bele, hogy Európa más országaiban ki hogyan nevelje a gyerekét.. "Nyugaton van egy hullám, ami nem tartja tiszteletben a szülők azon jogát, hogy a szexuális nevelés csak a szülő dolga. Fontos, hogy a gyermekeink magyarok legyenek, és vigyék tovább a kultúránkat, és a szülők mondják meg, milyen nevelést kapjanak. A szülők joga minden mást megelőz ebben a kérdésben." – fogalmazott a mniszterelnök. 


Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a magyar energiaárak az egyik legalacsonyabbak között található Európában. Nagy energiaválság van Európában és ez inflációt gerjeszt. A kormány azt tette lehetővé, hogy 33 ezer kisvállalkozás lépjen be egy kedvezőbb díjszabású energia árrendszerbe. Erre akkor van lehetőségük ha nem alkalmaznak 10-nél több embert és 4 milliárd Ft alatt marad az árbevételük. Az itt keletkező veszteséget azoknak a cégeknek kell lenyelni, akik a villamosenergiát szolgáltatják – tette hozzá a miniszterelnök.