0:00
/
Osztják a vizet a Garay téren

10 órától elérhető a hűsítő. Hőségriasztást adtak ki az ország egész területére. Szekszárdon – csak úgy mint korábban – vizet osztanak a Garay téren. Felállították a párakapukat és működbek az ivókutak. Varga András osztályvezető elmondta:

"évek óta osztják  a forró napokban a vizet. Ezzel elviselhetőbb a hőség. A zöldfelület karbantartók gyakrabban locsolják az utat. Kiemelten figyelnek a hajléktalanokra".

A vízosztás 10 és 18 óra között érhető el. Aki teheti, maradjon otthon vagy "légkondis" helyiségben. Persze ne feledd:

A klímaberendezés akkor fogja megadni a szükséges komfortérzetet, ha a kintinél legfeljebb 5-8 foknál állítjuk kevesebbre a légtér hőmérsékletét, így elkerülhetjük a megfázást vagy a hidegből fakadó levertséget. Fokozatosan hűtsük le a helyiséget!

Keresd a légkondit!

Ha szükséges, térj be olyan közösségi intézményekbe, áruházakba ahol van kégkondicionálás. Ezzel is hűtheted a szervezetedet. Ilyenek a művelődési házak, bevásárlóközponto, buszpályaudvarok. 

 

Víz, víz és víz!

A szakemberek azt javasolják kerüld az alkoholt, a koffeint, ellenben a vízfogyasztásra különös gondot fordíts. Néhány kortyot akkor is gyűrj le, ha éppen nem vagy szomjas. Lényges a verejtékezés során vesztett ásványi anyagok pótlása is. Hűts le gyümölcsöket és vigyázz a nagy melegben a szeretteidre is!