Növekedés várható a napelemes kapacitások terén. Ezt hangsúlyozta Horváth Péter János a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) elnöke a Magyar Elektrotechnikai Egyesület éves vándorgyűlésén.

Mindenképpen szükséges összhangba hozni a megújuló kapacitások bővülését és a rendszerszabályozási képesség fejlődési ütemét

Horváth Péter János kiemelte, hogy a megújuló energiatermelés célértékeinek elérésében kulcsszerepet játszhat Paks II. megépítése és a napelemes kapacitások növelése, valamint a villamos energia felhasználásával előállított hidrogén.

Katalógust állítottak össze

Az Energiahatékonysági Kötelezettségi Rendszerről (EKR) szólva elmondta, hogy a hivatal összeállította az energiahatékonysági intézkedések katalógusát és rendeletben ki is hirdette. A katalógus egyszerűsíti az egyes megtakarítások elszámolását.

A hidrogénben nagy lehetőségek rejlenek az elektrifikáció elősegítése és a villamosenergia-rendszer kiszabályozása tekintetében is – mondta a MEKH elnöke a hidrogén felhasználásának jövőbeli lehetőségeiről szólva.

 

Kép: eu-solar.hu