Szántó Zoltán alpolgármester július 14-én fogadta a Paksra érkező két zsűritagot, majd Klézl Terézia főkertésszel, Domonkos Tamással, a DC Dunakom Zrt. vezérigazgatójával, Seregély Erzsébettel, a Zrt. részlegvezetőjével, valamint az önkormányzat szakembereivel ellátogattak a város nevezetességeihez.

Séta a városban

Körbe járták a város köztereit, megnézték a Gárdonyi-kilátót, Lussoniumot, a Sárgödör teret, az Atom teret, az Ürgemezőt, valamint az Erzsébet Nagy Szálloda környékét. Megyesi Éva zsűritag eddig csak átutazóban járt Pakson, de már akkor feltűntek neki a tetszetős magyar nemesítésű virágfajták, amelyek nagyon jól mutatnak a városban. Érdekességként megemlítette a lussoniumi rendezvényeket és a levendulanapot. Dr. Csemez Attila egyetemi tanár tizenhat éve zsűritag. Tetszetősnek találta Paks jellegzetes, gömbkoronájú kőriseit és a rendezett utcákat. Kiemelte, hogy a Sárgödör térhez hasonlót még nem látott sehol.

A zsűritagok elégedetten távoztak

2001-ben Paks a Virágos Magyarország versenyen elnyerte a városok kategóriájában az előkelő első helyet. Hogy megismétlődik-e a siker, az szeptemberben az ünnepélyes eredményhirdetésen derül ki, mindenesetre a zsűritagok elégedett mosollyal hagyták el Paksot.