Pakstól Kalocsáig tartott a távúszás a Dunán 17-én. A nem mindennapi távon mentőhajók és SUP-ok vigyáztak a résztvevőkre.

A kiszámíthatatlan időjárás sem tántorította el a több száz vállalkozó szellemű úszót, akik az Open Water Tournament (OWT) nyíltvízi úszóbajnokság második futamán, a Duna hullámai között tették próbára magukat szombaton. Az úszóbajnokságon amatőrök és profik is egyaránt indultak. Két kategóriából lehetett választani, 15 és 17 kilométeres távon úszhattak a versenyzők. Az úszók biztonságáról motoros mentőhajók gondoskodtak.

Több százan indultak

A szervezők a meteorológiai szolgálattal és hatóságokkal folyamatosan egyeztetve döntöttek úgy, hogy a változékony időjárás ellenére megtartják az OWT második futamát szombaton: a paksi Duna-átúszáson több száz úszó teljesítette a hatalmas távokat biztonságos körülmények között. A sportolni vágyók a sodrás mentén haladtak, Uszódnál, valamint Kalocsánál fejezték be az úszást, a verseny végeztével pedig buszok szállították vissza őket a kiindulási ponthoz.

 

Kép: aquamagazin.hu