Huszonötödik alkalommal rendezték meg a Tűzkakas Országos Strandfoci Bajnokságot a Paksi Ürgemezei Strandon. A jubileumi bajnokságot a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Paksi Önkéntes Tűzoltó Sport- és Hagyományőrző Egyesület és az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület szervezte meg.

Szombaton selejteztek

Összesen tizennyolc csapat, több mint száznyolcvan focistája küzdött meg egymással a homokos küzdőtéren. A szombati napon kezdődtek a selejtezők, a tovább jutott csapatok pedig a vasárnapi döntőben csaptak össze. A nyolcad döntőkbe a barcsi, miskolci, ózdi, paksi, sárbogárdi, jászberényi, kiskunhalasi és komlói csapatok kerültek be, a legvégső döntőt a Kiskunhalasi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság és a Komlói Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság csapata játszotta.

Komlói győzelem

A Baranya megyei csapat nyerte a bajnokságot, Kiskunhalas a második, a Jászberényi Öregfiúk pedig a harmadik helyen landoltak. A Paksi Önkéntes Tűzoltó Sport- és Hagyományőrző Egyesület csapata az ötödik helyen zárt.

A díjak dr. Balázs Gábor tűzoltó dandártábornok, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, valamint Ördög István tűzoltó ezredes, az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület ügyvezető elnöke adta át.

„Örömteli, hogy az emberek nemcsak a káresetek helyszínén, hanem egyéb, közösségépítő sportesemények alkalmával is tanúi lehetnek a tűzoltók közötti összetartásnak. Az elöljárók méltatták a nagy múltú bajnokságot, külön kiemelték a paksi szervezők kitartó munkáját, egyben reményüket fejezték ki, hogy ez a hagyomány a jövőben is játékra invitálja a sportolókat.” – mondta Ördög István tűzoltó ezredes.

Kép: Tolna MKI