Batykó Róbert az elmúlt másfél évtizedben rengeteg művet kreált. 2005-ben végzett a Magyar Képzőművészeti Egyetem festő szakán, azóta pedig fotórealista és absztrakt irányba terelte művészetét. Betykó Róbert utóbbi 15 éve több szakaszra is osztható.

Különböző korszakok lesznek láthatók

November 26-án, pénteken Zoompark címmel rendeztek kiállítást Batykó Róbert műveiből a Paksi Képtárban. A kiállítás a különböző korszakok és sorozatok áttekintését nyújtja, a kétezres években készült emblematikus szürke háttér előtt megjelenő zenei eszközök és munkagépek tárgyportréitól és globális márkák logóitól kezdve a hollandiai alkotói periódusában készült városi „szemétképeken”, kamion- és csomagolásképeken át az elmúlt évek digitális és médiaképek inspirálta sorozatokig.

A művész az MTI-nek úgy fogalmazott, hogy a tematikában és technikában elkülöníthető képsorozataiban közös, hogy mindegyiket ugyanaz a motiváció hajtja: periférikus látványokat, jelenséget vizsgál. „Mindig foglalkoztatott a felismerhető, felismerhetetlen, az absztrakt figuratív területek határvonala” – mondta.

A tárlat február 27-ig látogatható.

 

Kép: facebook.com