Tanulmányi és művészeti versenyek szervezésére is igénybe veheted a támogatást. Megnyílt a pályázati lehetőség a Nemzeti Tehetség program ösztöndíjaira. A felhívásra magánszemélyként, tehetségsegítő szervezeteként is pályázhatsz. Ezen kívül szakkollégiumok, hazai és határon túli oktatási intézmények is jelentkezhetnek. A pályázati keret kétmilliárd forint. 

Tavaly 15 ezer projektet segítettek

2009 és 2020 között több mint 15 ezer projekt esetében született támogatói döntés, a megítélt támogatások összege meghaladta a 24 milliárd forintot. Idén  mintegy 3,6 milliárd forint jut a megvalósítására. Ez azt jelenti, hogy évente 300-350 ezer tehetséges fiatal vehet részt a programban.

A művészet vagy a sport érdekel? Pályázz!

A meghirdetett felhívások között megtalálhatod a tanulmányi és művészeti versenyek szervezésére igénybe vehető forrást, ugyanakkor olyan felhívás is van, amellyel nemzetközi versenyeken részt vevő fiatalként juthatsz támogatáshoz.  Pályázhatsz mások mellett a természettudományos és digitális kompetenciák fejlesztésére, anyanyelvi programokra; művész- és sporttehetségeket, valamint fogyatékossággal élő vagy szociokulturálisan hátrányos helyzetű fiatalokat segítő programok megvalósítására is. 

Tehetségfejlesztés

Az elnyert ösztöndíjat tehetséged fejlesztésére fordíthatod. Például külföldi, személyre szabott egyéni képzésen vehetsz részt vagy a fejlődésedhez szükséges eszközöket vásárolhatsz. 

A pályázatok benyújtásának határideje június 30., illetve egyes pályázatok esetében július 31.

A szekszárdi fiatalok pályázatait is várják a kiírók.

fotó: pixabay