Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Gazdaság

Pár év és rá sem fogsz ismerni! A tudomány szolgálatába áll az ikonikus betonkocka

Tudományos és innovációs park lesz a Győri Keksz legendás kockaépületében és környékén, összesen 4 ezer négyzetméteren. A beruházást 6,7 milliárd forint kormányzati támogatásból valósíthatja meg a Széchenyi István Egyetem.

A fejlesztés több ütemből áll majd, az első alapkövét hétfőn tették le. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter elmondta, a tudományos és innovációs parkok megteremtik a kapcsolatot a felsőoktatás és a gazdasági élet szereplői között. 

Lassú de biztos építkezés

Ez jellemezte a győri egyetemet, az eredmény pedig az lett, hogy az intézmény átvette a mosonmagyaróvári mezőgazdasági- és élelmiszertudományi kar működtetését, Zalaegerszegen, a Zalazone tesztpálya mellett építi a campust, Budapesten pedig felnőttképzési központot működtet.

A fő kutatási területeken lesz a fókusz

A spektrum pedig meglehetősen széles, hiszen a műszaki, informatikai és kreatívipari területektől egészen az élelmiszertudományi területekig terjed. Az ország egyik legdinamikusabban fejlődő felsőoktatási intézménye pedig szoros kapcsolatban van a helyi és környékbeli vállaltokkal és tudástőkét ad át a fiatal vállalkozásoknak – hangzott el az eseményen.

Kép forrása: moderngyor.com