A nyári hőségben nemcsak a ruhán nyomot hagyó izzadtságfoltok, hanem a kellemetlen szagok miatt is kínos helyzetbe kerülhetünk. Mutatunk néhány házi módszert, amivel csökkenthetjük a verejtékezést.

Több víz, kevesebb izzadás

A legegyszerűbb megoldás, ha minél többet iszunk, ezáltal alacsonyabban tarthatjuk a testhőmérsékletünket, így a szervezetnek is kevesebbet kell dolgoznia. A legjobb, ha naponta tízszer megiszunk két deciliter langyos vizet.

Mártózzunk meg benne

Főzzünk egy erős zsályateát, amiből reggel és este javasolt inni hat héten keresztül. A főzetet fürdővízhez is hozzáadhatjuk, de dezodorálás előtt egy vattával is átmoshatjuk a hónaljunkat.

Spricceljük a bőrre

Napközben mossuk át ecetes vízzel a hónaljunkat, de semmiképpen ne használjuk közvetlenül borotválkozás után, mert csípheti a bőrünket.

Napi egy pohárral

A paradicsomlé fogyasztása is mérsékli az izzadást, de külsőleg is alkalmazhatjuk: dörzsöljük be a bőrünket frissen préselt paradicsommal, vagy tegyünk rá néhány paradicsomkarikát, hagyjuk rajta 10 percig, majd mossuk le.

Elnyomja a szagokat

Ha gyakran küzdünk kellemetlen testszaggal, rágcsáljunk el néhány szál petrezselymet, vagy készítsünk belőle teát: egy csészényi forrásban lévő vízben áztassunk 2 teáskanál friss, felaprított petrezselymet.

Csodákra képes 

A citrom savasabbá változtatja a bőr pH-értékét, ezzel kedvezőtlen környezetet hoz létre a testszagot okozó baktériumok számára. Kenjük be citromlével az izzadásra hajlamos részt, majd hagyjuk megszáradni.

Felszívja a nedvességet 

Hintőpor helyett hintsünk a bőrünkre szódabikarbónát. Amellett, hogy felszívja a nedvességet, csökkenti a gyulladást és elpusztítja a testszagot okozó baktériumokat is.