A városi atlétikai pályán szervezte meg a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztálya az V. Perczel Mór Rendészeti Versenyt 2021. október 8-án.

Négyfős csapatok versenyeztek

A rendezvényen hét csapat mérte össze erejét Szekszárdról, Paksról és Dombóvárról. Összesen négy középiskola képviseltette magát. A versenyző diákok nagy része a középiskola rendészeti orientációs szakáról érkezett, de civil csapatként a paksi TMSZC I. István Szakképző Iskola tanulói is részt vettek a megmérettetésen.

Erőnléti feladatok

A hét elvégzendő feladat többsége erőnléti volt, megfelelő számú felülés és fekvőtámasz, gránátdobás, hajlított karú függés, légpuskalövészet és 4×400 méteres váltófutás. A versenyszámok közti időben egy rendőrszakmai kérdésekből összeállított kvízt is ki kellett tölteniük a tanulóknak.

Végeredmény:

A versenyt végül a Déli ASZC Csapó Dániel Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium – Győrfi Attila, Sebestyén Huba, Turóczi Balázs, Barna Tamás – csapata nyerte.

A második helyen szintén csapósok végeztek. A csapat tagjai: Máté Péter, Schiszler Patrik, Tóth Dominik, Zsiga Levente.

A harmadik helyet pedig a TMSZC Ady Endre Technikum és Kollégium csapata – Pruzsina Dávid, Nagy Marcell, Fölker Áron, Dundics Zoltán – szerezte meg.

Képek: Csapó Dániel Középiskola