Ugye az meg van, hogy Szekszárdon mi az a dolog, amit civilek tesznek a koraszülöttekért? Ha arra tippeltél, hogy koripokat horgolnak, jól válaszoltál a kérdésre. Városunkban, mint ahogy számos mád településen is, olyan koripok vigyázzák a koraszülöttek álmait, amelyeket itteni emberek készítenek.

A legnagyobbak már tanulnak

A koripok immár nem kevesebb, mint 7 éve vannak jelen az országban, hiszen ebben az időszakban lett 7 éves a Korip. Azóta, hogy az első példányok bekerültek az inkubátorokba, csaknem 26 ezer korababa kapott horgolt kis polipot, hihetetlen, de a legnagyobbak már az iskolapadban ülnek. Ehhez kapcsolódva pedig a Koraszülöttekért Országos Egyesület rajzpályázatot hirdet.

 

Egy korip élete

A téma így mi lehetne más, mint maga a Korip, pontosabban: Egy Korip élete. Az egyetlen, aminek mindenféleképpen a papíron kell szerepelnie, az a kis polip, a többit pedig a gyerekek képzelőerejére bízzák. Bármilyen eszközzel lehet alkotni.

A legszebb, illetve a legnépszerűbb rajzok készítői értékes ajándékot kapnak. A pályázaton két korcsoportban indulhatnak a gyerekek:

  • Óvodások
  • Általános iskola alsó tagozatos diákok
A pályaművek beküldési határideje 2022. július 19. (20:00). További részletek elérhetők a koraszulott.com oldalon.