Kulturális kalandtúrán vettek részt

A kecskeméti Wojtyla Barátság Központ Nyugdíjas Klubja és a Porta Egyesület kirándulást szervezett közösen a nyugdíjasainak és a Wojtyla népkonyha rászorulóinak. A kirándulásuk célja: Szekszárd kulturális látnivalóinak megismerése és pincéinek látogatása.

Múzeum látogatás

A Wosinsky Mór Megyei Múzeum és a Babits Mihály Emlékház megtekintésével kezdték az ismerkedést városunkkal. A múzeum régészeti tárlata a Tolna megye területén élt emberek életmódjának változásait szemlélteti az őskortól a honfoglalásig, látványtárában a 20. század második felének leginkább jellemző híradástechnikai berendezése sorakoztak fel, a Tolna megye évszázadai címet viselő állandó kiállítás pedig a tájegység egykori mindennapjainak hiteles bemutatását tárta fel előttük.

Babits Mihály Emlékház

Az eredeti berendezési tárgyak, dokumentumok, kéziratok, fényképek segítségével megismerkedhettek a költő életútjával, fontos eseményeivel, beleélhették magukat sorsának alakulásába. Az emlékházban prof. dr. habil Szécsi Gábor, a Pécsi Tudományegyetem dékánja, Kecskemét egykori polgármestere megosztotta a látogatókkal gondolatait. A dékán ezt követően meghívta őket ebédre az egyetem menzáján.

Pincelátogatás

A szekszárdi kiruccanás Dúzsi Tamás pincészetében zárult. A vendéglátójuk mindenki nagy meglepetésére és örömére nem csupán kulináris, hanem irodalmi élvezeteket is nyújtott. A zamatos borok kóstolása közben Dúzsi Tamás elszavalta vendégeinek Karinthy Frigyes Nem mondhatom el senkinek című versét.

Képek: Sebestyén Hajnalka