A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Területi Kisebbségi Kapcsolattartó Munkacsoportja és a Tolna Megyei Cigány Nemzetiségi Önkormányzat képviselői találkoztak a megye két városában. Közös egyeztető fórumot szervezett Tamásiban és Szekszárdon a Területi Kisebbségi Kapcsolattartó Munkacsoport. Az értekezletre meghívást kaptak a Tolna megyében működő nemzetiségi önkormányzatok is. 

Értékeltek és terveztek

A Tamásiban megtartott értekezleten dr. Kuti István rendőr ezredes, a város rendőrkapitánya és a szakterületek vezetői értékelték a 2021-es év közös munkáját, és felvázolták az idei év feladatait.

Cél a közös és hatékony együttműködés

A március 22-én a Szekszárdi Rendőrkapitányságon megtartott egyeztető fórumon a térség nemzetiségi vezetőit dr. Marcsek Sándor rendőr ezredes, a város rendőrkapitánya köszöntötte. Az értekezleten a kistérségben felmerülő legfontosabb problémákat vitatták meg.

Értékelték a 2021-es évet és közösen határozták meg a 2022-ben elvégzendő feladatokat.

Az egyeztetések legfontosabb célja az volt, hogy a tamási és a szekszárdi kistérségben működő nemzetiségi önkormányzatok és a rendőrség munkatársai a mindennapokban még hatékonyabban működjenek együtt.