Az ügyészség a napokban emelt vádat egy fiatalkorú lány ellen Szekszárdon. A lány és rajta kívül még egy fiú és két lány betörtek a saját lakásotthonukba, amely Tolna megye területén található és kirabolták azt.

Megtévesztették a nevelőket

A fiatalok úgy indulnak el a lakásotthonból, mintha iskolába mennének, azonban nem oda indultak. Megvárták az utcán, amíg kiürül a lakásotthon, visszamentek, és mivel fáztak, éhesek is voltak és cigarettát akartak szerezni, ezért úgy döntöttek, hogy bemennek a lezárt ingatlanba. Az épület egyik ablakát kifeszítették és bemásztak az épültbe. A fiatalok a nevelői szoba ajtaját erőszakkal beszakították. Bent magukhoz vették az ott nevelkedő gyermekek költségeinek fedezésére szolgáló készpénzt tartalmazó bezárt széfet, az egyik ott nevelkedő gyermek mobiltelefonját, továbbá élelmiszert, üdítőket, és azokat eltulajdonítva távoztak az ingatlanból. A készpénzt tartalmazó lemezkazettát később felfeszítették, a benne lévő pénzt egymás között elosztották, az élelmiszert elfogyasztották, a mobiltelefont pedig rövid ideig használta egyikük.

Pártfogó felügyelőt kaptak

A tetteseket igazoltatták és a fiatalkorúak esetében kötelező pártfogó felügyelet alkalmazását indítványozta a járásbíróságnál.

 

Kép: pixabay.com