Kezdőlap SZEKSZÁRD Szekszárd - Közélet

Segítenél? Az adományboltot este is felkeresheted!

Pénteken rendezték meg az Adományboltok éjszakája nevű kezdeményezést, amelyhez az Egy cipőben járunk nevű bolt is csatlakozott Szekszárdon. A program nagy sikernek örvendett és számos látogható kereste fel az adományboltot, ahol egy különleges workshoppal és örömzenéléssel várták a közönséget.

 


Pénteken országosan megrendezik az Adományboltok éjszakáját. Ehhez a kezdeményezéshez a szekszárdi, Egy cipőben járunk adománybolt is csatlakozott.

Bárki vihet adományt a nap folyamán

Pénteken a bolt már 11 órától nyitva lesz, de érdemben déltől várnak minden érdeklődőt. Ezen a napon a Hátrányos Helyzetűekért Alapítvány által üzemeltetett bolt lehetőséget kap arra, hogy szélesebb körben ismertebb legyen és minél többen legyenek tisztában az adománybolt fogalmával.

A nap folyamán örömzenéléssel várják a látogatókat. Lehet vinni saját hangszert, de természetesen ők is készülnek, így hangszerek és zenészek is lesznek a helyszínen.

Lesz még ezen kívül kötetlen beszélgetés és egy workshop is, ahol a súlyos látássérült adományozókkal együtt mutatják be, hogy egy-egy halálra ítélt, már a szemétbe való adományból hogyan varázsolnak még elő bizonyos anyagokat, eszközöket, mielőtt az a szeméttelepre kerülne.

„Elsősorban hátrányos helyzetű gyerekeket, családokat támogatunk a Humánszolgáltató Központtal való együttműködésben.” – mondja Keszthelyi Krisztina, a Hátrányos Helyzetűekért Alapítvány elnöke.

Az adományboltok éjszakája éjfélig tart majd.