Ismét összeült a bonyhádi képviselő-testület. A közmeghallgatás volt az első napirendi pont a január 27-én tartott tanácskozáson. Nem érkezett kérdés, hozzászólás a napirendhez, erre is reagálva Filóné Ferencz Ibolya azt mondta: jogszabály írja elő a közmeghallgatást, ugyanakkor a lakosság nem csak ekkor tehet fel kérdéseket, érdeklődhet a város és az önkormányzat működéséről, hiszen az év valamennyi munkanapján – előre egyeztetett időpontot követően – mindenkit szeretettel vár az irodájában.

A polgármester ezt követően a két ülés között végzett munkáról szóló előterjesztést egészítette ki szóban. Megköszönte mindazok munkáját, akik szerepet vállaltak a január 19-én tartott állami megemlékezés megszervezésében, illetve megvalósításában.

Ezt követően tértek rá a képviselők az ülés napirendi pontjaira

Összesen 11 előterjesztésről tárgyaltak, valamennyinek zöld utat adva szavazatukkal. Így többek között elfogadták a város 2022. évre vonatkozó rendezvénytervét. Arról is határoztak a település vezetői, hogy idén is csatlakozik Bonyhád a Belügyminisztérium által meghirdetett pályázathoz. Sikeres elbírálás esetén a majosi városrészen található XIII. utca burkolatát, valamint az V. utca 45-75. számú ingatlanok előtti betonjárda felújítására fordítanák a maximálisan elnyerhető 40 millió forintot, illetve az önkormányzat ehhez társítandó 22,8 milliós önrészét. Szintén elfogadták a döntéshozók a Völgységi Önkormányzatok Társulásának idei költségvetését is.

 

Kép: bonyhad.hu