Több mint 200-an vettek részt a “Nyitott Paks” elnevezésű projekt keretein belül megvalósuló ingyenes nyelvoktatásban. A jelentkezők 90%-a teljesítette a követelményeket. Az oktatás ősszel folytatódik, amire várják a jelentkezőket.

A legtöbben sikeres vizsgát tettek

Az angol és orosz nyelvet tanuló magyarországi szakemberek, valamint a magyar nyelvet tanuló harmadik országból érkező állampolgárok, több mint 90%-a sikeres vizsgát tett a 60 órás képzési modulok végén. A kurzusok online keretek között zajlottak. Az angol oktatáson részt vett Dr. Hanol János, a polgármesteri hivatal turisztikai, városmarketing és kommunikációs csoportjának vezetője is, aki elmondta, hogy az órák interaktívan teltek és főként a gyakorlati beszédre helyezték a hangsúlyt.

A program első részében 106-an angol, 67-en orosz, 40-en pedig magyar, mint idegen nyelv képzéseken vettek részt – tájékoztatott Dohár Péter, a Dover Nyelvi Centrum Oktatási és Szolgáltató Kft. ügyvezetője.

A képzés célcsoportját elsősorban Paks és a környék közintézményeinek szakemberei, az atomerőmű magyar dolgozói, valamint a térségben munkavállalás céljából tartózkodó, harmadik országból érkező állampolgárok alkották. Az kurzusok ősszel folytatódnak, amikre várják a jelentkezőket.