A legtragikusabb hónap a december volt.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon összegezték a tavalyi, lakástüzekkel kapcsolatos munkájuk adatait. Összesen 7186 lakástűzhöz riasztották a tűzoltókat, és feltűnő, hogy csak az utolsó három hónapban kétezer esetben kellett vonulniuk. A tüzek során 125 ezer négyzetméternyi otthon égett le. Ha érzékeltetni szeretnénk ezt a méretet, azt mondhatnánk, hogy ez akkora, mint két nagyobb bevásárlóközpont.
A lakástüzekben 86 ember vesztette életét, a legtragikusabb hónap a december volt, ekkor 14 halálesetet regisztráltak. A tűzoltók azonban megmentették 546 ember életét, 588-an pedig kisebb-nagyobb sérülésekkel úszták meg a szomorú esetet. Az orvosi ellátásra szorulók többsége füstmérgezést szenvedett.

A legtöbb, sajnálatos tragédiával végződött lakástűz Pest és Hajdú-Bihar megyében történt, míg a városok között – már méreténél fogva is – Budapest került a lista elejére. A vizsgált tűzesetéknél a keletkezési ok leggyakrabban a nyílt láng használata, a dohányzás, az elektromos meghibásodás, illetve a fűtési rendszer hibája volt.