Július óta új igazgatója van a Tolna Megyei SZC Bezerédj István Technikumnak. A posztot Balogh Attila tölti be, akinek rengeteg terve van a jövőre nézve.

Igazgatóhelyettes volt előtte

A 36 éves igazgató eleinte nem pedagógusként képzelte el a jövőjét, ám végül mégis a Pécsi Tudományegyetem történelem szakán kötött ki, majd szerzett bölcsész és tanári diplomát. 2009 őszén az Ady kollégiumában kezdett nevelőként, majd hamarosan párhuzamosan a Bezerédjben is elkezdett tanítani. Később, egészen 2015-ig dolgozott a vendéglátó és az egészségügyi iskolákban is áttanítóként, de anyaintézményének már a KERI-t tekintette, ahol Szabóné Kiss Erzsébet 2015-ben felkérte az igazgatóhelyettesi feladatok ellátására. Azt mondja, sokat vívódott az ajánlaton, ám mégis végül elfogadta. Emlékei szerint az első egy-két év nem is volt könnyű. Aztán idővel megtalálta a beosztás szépségeit, megszokta, hogy az iskolába érkezve az első emeleti folyosón nem a tanári, hanem az igazgatóhelyettesi iroda felé kanyarodik.

Sok mindent szeretne megvalósítani

Szintén hosszas vívódás előzte meg az igazgatói pozíció betöltésére beadott pályázatát, hiszen az elmúlt években pontosan látta, hogy ez milyen összetett és nehéz ez a munka. A tervei között szerepel a képzési kínálat szélesítése az igényekhez igazodva, valamint a duális partneri hálózat bővítése, a meglévő partneri kapcsolatok elmélyítése, hogy minél több diák gyakorlati környezetben, cégeknél, vállalatoknál tehessen szert szakmai tapasztalatokra, gyakorlati tudásra, emellett pedig a felsőoktatással szeretné szorosabbra fűzni a kapcsolatot. 

 

Kép: tmszc.hu

Forrás: tmszc.hu